Tortezais – Woonhuis met 2 schuren op ruim 1ha grond met aanplant van 300 Haagbeuken voor de truffelcultuur.

Het huis komt u binnen via de serre met schuifpuien, u komt dan in de zitkamer met eethoek die verwarmd wordt door middel van een houtkachel.

Aan uw linkerkant is in de houten uitbouw een ruime kamer van 30 m2 die nu dienst doet als bureau maar waar, door twee ingangen, makkelijk 2 slaapkamers gemaakt kunnen worden. Er zijn ramen rondom voor voldoende lichtinval.

Aan uw rechterkant van de zitkamer is in de andere houten uitbouw de keuken, een badkamer met inloop douche en apart toilet te vinden.

Via de trap in de zitkamer komt u op de bovenverdieping waar 1 zeer ruime slaapkamer is waar ook hier met gemak twee van gemaakt kunnen worden.

Rond het huis is 2000m² in gebruik als tuin, geheel omheind, hier staat een grote schuur/garage van 90m². Hierin zijn diverse ruimtes betegeld ,er is een wc , boiler en afvoeren dus hier zou vrij eenvoudig een gite van gemaakt kunnen worden.

Aan de buitenkant van de schuur vindt u een pizza oven en ondergrondse vuurplaats voor een aparte BBQ avond.

Voor het huis ligt het omheinde terrein waar 314 truffel bomen geplant zijn in 2021. Dit zijn gecertificeerde planten van de gespecialiseerde boomkweker Robin. Dus over ongeveer 4 jaar zullen de eerste truffels geoogst kunnen worden, en na 8 jaar zal dan de volledige productie opgang zijn. Dit zijn de “ Truffes de Bourgogne” die in 2022 een gemiddelde prijs van 650€/kg opleverden.

Vooral met jonge bomen is het belangrijk om ze van water te voorzien, daarvoor zijn er 2 grote wateropslagzakken en ook de waterput levert water. Verder is al het benodigde materiaal aanwezig, de microtrekker, bloter , cultivator ….aanwezig en kan overgenomen worden. In het perceel staat voor deze machines een tweede schuur van 35m².

Het dak van het huis is geheel vernieuwd, het houtwerk moet aan de voorkant herzien worden, er is dubbele beglazing en elektrische bijverwarming.

Het geheel is een uitdaging voor diegene die een andere draai aan hun leven willen geven.