Biollet – Woonhuis van 225 m2 op 2952 m2 grond met garage.

Dit moderne nieuwbouwhuisuit 1995 is 225 m2 groot, met woonkamer, werkkamer, 3 slaapkamers en 2 badkamers, alles gelijkvloers en rolstoelvriendelijk.

Gelegen in een gehuchtje nabij Biollet (63640), hebben woonkamer en tuin een weids uitzicht op de bergen van het centraal massief, vanaf de Pûy-de-Dôme tot de Pûy-de-Sancy.

De ruime entrée (12 m2) met een spectaculaire spiegelwand geeft toegang tot een hal waaraan de woonkamer (71 m2), 2 slaapkamers ( 14 en 10 m2) en de badkamer (11 m2) zijn gelegen. Vanuit de entrée is ook de dubbele garage (52 m2) bereikbaar.

Aan de woonkamer liggen de keuken (9 m2) die is uitgerust met koelvrieskast, oven, 5 gaspitten met afzuigkap en vaatwasser - met aansluitend verwarmingshok/berging en toegang tot de vliering (40 m2 op stahoogte) - en de derde slaapkamer of bureau (8 m2) met eigen badkamer (9 m2).

In de tuin is een afzonderlijk gebouwtje (18 m2) met nog een slaapkamer, alsook een overdekt terras (24 m2) met stookplaats.

Het huis heeft rondom luifels, die in de zomer zorgen, dat de zonnewarmte buiten blijft. Met zijn 65 cm dikke muren, dubbel glas en zware zolderisolatie heeft dit grote huis in zomer en winter een aangenaam binnenklimaat. De verwarming is op butagas met een zeer energiezuinige regeling (buffervat), voorbereid op heatpipes. De capaciteit van warm water is voldoende voor de beide badkamers.

Het water komt uit de gemeentelijke bron (erg zacht en zuiver water), riolering is op eigen septictank (niet op norm). Uiteraard is er elektra en telefoon met Internet/ADSL max 8Mb.

De kozijnen zijn kunststof met dubbel glas. De ramen en deuren aan voor- en achterzijde hebben rolluiken. Grote schuifpuien, zonder dorpels, maken de woonkamer licht en een zomers buiten. Vlakke dorpels, dus geen obstakel voor een rolstoel.

De garage is hoog (3,5 m) heeft een grote roldeur (5 x 3 m), zodat daar 2 auto’s of ook een camper of caravan (tot 2,90 m hoog) kan worden geplaatst. Voor de garage is een ruime parkeergelegenheid voor 3 auto’s.

De tuin is gras en borders, bestrating rondom het huis, 5 terrassen met paden in betonklinkers en een grote vijver met vissen, waar regenwater in opgevangen wordt.

Een instapklaar huis voor vaste bewoning of als vakantiewoning.