Cosne d’Allier – Statig herenhuis met zwembad en 5 chambres d’hôtes op terrein van 1851m².

Het bordes aan de voorkant van het huis geeft u toegang naar de benedenverdieping ,U komt in de ruime hal met prachtige oude tegelvloer , hier bevindt zich een toilet en een elegant wasbakje. Aan uw linkerhand komt u in de gasten eetkamer met daarachter de orangerie, waar vroeger de planten overwinterden. Aan de rechterkant van de hal komt u in het privé gedeelte, een kantoor , met daarachter een zitkamer. Via de aparte waskamer met wasmachine aansluiting en opbergruimte komt U in de volledig ingerichte keuken, deze is ook via de hal bereikbaar. Achter de keuken is een bijkeuken voor de voorraadberging en de grote koelkast .

Via de keuken kun U met een trap rechtstreeks naar de kelder die onder het gehele huis doorloopt, hier is een bergruimte ,een wijnkelder en een ruime werkplaats , ook staat hier de pompinstallatie voor het zwembad en de verwarmingsketel op stadsgas voor de centrale verwarming. De kelder heeft ook een deur direct naar buiten.

Via de prachtige hoge authentieke trap bereikt U de eerste verdieping met 3 gastenkamers met ieder een eigen badkamer met douche, wastafel en toilet en 1 kamer met eigen douche ,maar het eigen toilet is op de gang. Alle vloeren op de verdieping zijn van mooi kwalitatief eiken parket. Op de tweede verdieping is de vijfde gastenkamer met eigen badkamer, douche en toilet. Daartegenover is een kleine kamer die nu als dressing gebruikt wordt maar prima als kinderkamer kan dienen. En dan over de hele breedte van het huis een grote privé slaapkamer met een badkamer met douche en ligbad. Er zijn 2 warmwater boilers aanwezig, 1 van 250 liter en 1 van 300 liter.

Buiten achter het huis is een ruim terras en ligt sinds 2023 een nieuw zwembad van 8x4 meter, voorzien van een alarm.In de tuin staan een enorme hoge Sequoia van 200 jaar oud en een aantal ander hoge bomen waardoor er schaduw genoeg is in de diverse zithoekjes. De tuin is volledig omheind ,en voor het huis is een ruime afgesloten parkeerplaats. Er is een waterput op het terrein aanwezig.

Het is gelegen in het dorpje Cosne dus op loopafstand van de winkeltjes, dokter en tandarts maar in een zeer rustig straatje dus geen geluidsoverlast. Het dorpje ligt op 20km van de snelweg , 20 km van het grote eikenbos van Tronçais , dus een ideale plaats als tussenstop voor de gasten op doorreis , of voor een langer verblijf.

Alle ramen zijn nog origineel met bovenin rondingen en van enkel glas, maar door de 3 omkeerbare airco /warmte units (2024) en de centrale verwarming op stads gas is het huis goed te verwarmen. Energielabel E .

Het huis is aangesloten op de stadsriolering en er is glasvezel voor een snelle internetverbinding.

Dak en houtwerk is in goede staat. De prijs is inclusief het meubilair voor de gastenkamers.

Instapklaar bedrijf voor B&B met een luxe uitstraling.