Livr  Livry - Prachtig woonhuis, B&B met eigen stranden aan de rivier de Allier op ongeveer 2 hectare terrein.

Via de toegangspoort betreedt u de ommuurde binnenhof met zijn statige woonhuis. Dit karakteristieke en ruime pand is recent verbouwd met goede materialen en met behoud van de oude details.

Via de natuurstenen trap op de binnenhof komt u op de galerij, die toegang geeft tot het woonhuis. Een lichte hal met toiletruimte leidt naar de gezellige woonkeuken met een originele tometten vloer, balken plafond en houtkachel. Daarnaast ligt de ruime eetkameren vervolgens de gezellige huiskamer met schouw.

 

Een eikenhouten trap in de huiskamer leidt naar de tweede verdieping waar zich een zeer ruime slaapkamer, een badkamer met douche en toilet en een tweede slaapkamer bevinden. Verder een grote zolder die nog geheel verbouwd kan worden voor extra kamers. Dit gedeelte is ook apart via een buitentrap vanuit de privé tuin achter het huis te bereiken.

 

Eveneens op de galerij, in de zijvleugel, zijn twee ruime gastenkamers met ieder een eigen zitkamer, privé badkamer met douche en toilet, ideaal voor verhuur als chambres d’hôtes. Via de galerij hebben beide kamers een eigen ingang. Dus zowel voor de gasten als voor u een waarborg voor privacy.

 

Naast het woonhuis, in een losstaand pand,  bevindt zich een derde chambres d’hôtes ( of gite). Deze is zo goed als functioneel.

Rond een binnenplaats achter het huis liggen meerdere schuren, er is dus volop ruimte om de huuraccommodatie uit te breiden. Daarnaast is er een grote hangar die dient voor opslag en als garage voor de auto’s van de gasten.

 

Aan de binnenhof is, onder het huis,  een sfeervolle ruimte en zitplek gecreëerd met open haard voor regenachtige dagen. De hof geeft ook toegang tot een wijncave en meerdere ruimtes die als atelier / werkruimte gebruikt kunnen worden.

 

Het gehele dak is recentelijk vernieuwd en het verbouwde gedeelte is geïsoleerd. Er is deels  centrale verwarming op hout, het woonhuis heeft dubbel glas.

 

Een prachtige ommuurde tuin, met fruit- en noten bomen, en de binnenhof kunnen gebruikt worden door de gasten, een afgescheiden tuin achter het huis geeft u zelf de nodige privacy.

Het gehele complex ligt met ongeveer 2 hectare grond en eigen privé stranden en parkeerplaatsen aan de rivier de Allier, ideaal om te zwemmen, vissen of kanoën.

De Allier is één van de laatste natuurlijke rivieren van Europa, waarin zalm nog uit zee stroomopwaarts zwemt om zich voort te planten.  Langs de oevers is een rijke fauna en flora te ontdekken.

 

Een unieke kans op een bijzonder aantrekkelijke plek uw eigen droom van chambres de hôtes te verwezenlijken.