Cosne d’Allier - Woonhuis met ruime tuin op terrein van 1165m² op loopafstand van het centrum van het dorp, in een zeer rustig straatje

De voordeur komt uit in de woonkamer. Hier bevindt zich achter een deur de trap die naar boven leidt.

Op de eerste verdieping is er een gang met aan de rechterkant twee ruime slaapkamers. Er zijn ook kleine opslagruimtes waaronder één aan het einde van de gang. Deze opbergruimte kan, door een deel van de slaapkamer te gebruiken, worden omgebouwd tot een badkamer.

Beneden leidt de woonkamer naar een kleine gang met drie deuren. Links is een derde ruime slaapkamer met uitzicht op de tuin aan de voorkant van het huis. De deur aan de rechterkant leidt naar de eetkamer, die openslaande deuren heeft naar het buitenterras en een opening naar de keuken, die ook een deur heeft naar het buitenterras met een trap naar de tuin. Met de middelste deur komt u uit op de trap naar de kelder waar er een eerste ruimte is met een douchecabine en een wastafel die momenteel gebruikt wordt als badkamer.

De kelder bestaat uit verschillende ruimtes die momenteel worden gebruikt voor opslag.

Er is een grote garage met garagedeur die uitkomt op de straat en een deur die uitkomt op de tuin. Ook is er in deze garage een deel verbouwd als kamer die voorheen als vierde slaapkamer werd gebruikt.

Het perceel is 1165 m² en is omheind met een muur en hekwerk. De voor- en achtertuinen hebben elk hun eigen toegangshek. In de tuin zijn er ook wat bijgebouwtjes, opslagruimte en een werkplaats met een zolder voor extra opslag.

Voor het achterste deel van de tuin, ongeveer 500 m², zou mogelijk een bouwvergunning verleend kunnen worden, waarna dit deel afgescheiden en apart verkocht kan worden. Er is ook een put in de tuin die is aangesloten op het waternetwerk en die het hele huis van water voorziet. Aansluiting op stadswater is aanwezig en kan eenvoudig worden omgezet indien gewenst.

De centrale verwarming is met stadsgas, maar de ketel die zich in de kelder bevindt is momenteel uitgeschakeld omdat de eigenaar verwarmd met elektrische kachels. Het huis is aangesloten op het stadsriool en de ramen zijn enkel glas. Het dak is 10 jaar geleden volledig vernieuwd en geïsoleerd.

Het huis is ook voorzien van mooie parketvloeren en degelijke eiken trappen.

Het karakteristieke huis heeft echter een renovatie nodig om het te moderniseren, maar er is een goede basis, in combinatie met een rustige ligging vlakbij het centrum en een grote tuin.