Cérilly – Vrijgelegen woonboerderijtje met grote schuur op ruim 8.5 hectare met prachtig uitzicht.

Op de beneden verdieping komt u via de kleine serre binnen in de eetkamer/zitkamer met een doorgang naar de keuken in de uitbouw. Deze is nu wat laag maar kan verhoogd worden voor meer stahoogte. Hier is ook de badkamer met douche en een apart toilet en een bijkeuken.

Naast de zitkamer zijn aangrenzend nog twee kamers die nu als slaapkamers dienen, dit zou doorgebroken kunnen worden om een ruime zitkamer te creëren.

De ruime zolder is nu bereikbaar via de buitentrap die kan nog verbouwd worden voor slaapkamers en bereikbaar gemaakt worden door middel van het plaatsen van een trap op de beneden verdieping.

Tegenover het huis staat een laag gebouwtje met schuurtjes en een kelder.

Op de binnenplaats staat nog een grote schuur en een houten carport.

De ruime 8,5 hectare grond ligt volledig rondom het huis. Deze wordt nu nog verpacht aan een schapenboer, eind 2025 is het contract beëindigd en komt de grond vrij. Bij het huis ligt nu ongeveer 3000 m2 van het terrein; het binnerfje, de moestuin achter het huis en een oude boomgaard naast de carport.

Het geheel moet volledig gerenoveerd worden, alle ramen zijn nog met enkel glas. Het huis wordt verwarmd met een houtkachel. En er is geen isolatie.

De voorkant van het huis heeft een nieuw dak en is aan de achterkant gerestaureerd met de oude pannetjes.

Van de grote schuur moet de achterkant van het dak gerestaureerd worden, door hier nieuwe panlatten te leggen maar de dakpannen zijn nog in goede staat.

Een mooi object voor een rustig plattelands leven zonder zicht op buren.