Ayat sur Sioule – Ruime woonboerderij met prachtig uitzicht op 5037 m2 grond.

U komt dit prachtige pand binnen in de hal met aan de linkerkant de ruime keuken met een mooie schouw met houtkachel. Hier is de vloer belegd met de originele zwart/grijze Volvic stenen.

Aan de rechterkant van de hal is de ruime huiskamer met een leuke zitplaats in de muur bij het raam achter.

Ook hier wordt verwarmd met een houtkachel , deze ruimte heeft een betonnen vloer.

U komt via een mooie luie eiken trap op een tussenstuk waar de dubbele buitendeur naar het bordes zit, daar na nog een stukje verder zijn op de bovenverdieping twee zeer ruime slaapkamers, één slaapkamer heeft een compleet verbouwde badkamer met dubbele wastafel, toilet, ligbad en aparte douche.

Deze verdieping heeft overal prachtige houten vloeren.

Via weer een stukje trap is nog een klein kamertje die wordt gebruikt als inloop kast.

De andere slaapkamer heeft een trap naar de hoge zolderverdieping met twee dakkapelletjes,hier zouden eenvoudig extra slaapkamers gemaakt kunnen worden.

Aan het huis is nog een ruimte met een badkamer met dubbele wastafel, toilet, douche en wasmachine aansluiting en de warmwater boiler. Deze badkamer is nu alleen buitenom bereikbaar maar zou door het doorbreken van de muur in de huiskamer bij het huis getrokken kunnen worden .

Aan de andere kant van het huis is een schuurtje waar nog de oude broodoven aanwezig is, deze is goed bruikbaar om pizza te bakken.

Op de binnenplaats is een ruime schuur/atelier, een schuur met ruimte voor houtopslag en klein schuurtje.

Tussen deze schuren een leuk zitje om van een prachtig uitzicht op de Puy de Dôme te genieten.

Er is een grote waterput die water geeft op nog geen 3 meter diepte, ideaal voor het sproeien van uw moestuin of de fruit en noten bomen die op de binnenplaats staan.

Achter het huis is er een aparte opgang voor het parkeren van uw auto mocht u die niet aan de voorkant willen hebben. En een stuk grasland en een boomgaardje. Maar ook hier zou u een terras kunnen aanleggen om van het prachtige uitzicht te genieten en via het bordes het huis weer binnen te gaan.

Het geheel heeft nog enkel glas, er zijn nog echt veel oude elementen bewaard gebleven, een echte zware eiken deur met zwaar hang en sluitwerk. Mooie vloerdelen, schoorstenen en erkertjes.

Het huis heeft aan de voorkant een nieuw dak en de achterkant is het dak gerestaureerd. Het gehele huis heeft een nieuwe stuc laag. Van de grote schuur is het gehele dak vernieuwd met de originele zwarte leitjes.

Een mooi object voor de vakanties of voor permanente bewoning.