Ainay le Vieil – Watermolen met woonhuis in gezellig dorpje , terrein van meer dan 5000m²

Via een halletje komt u in de woonkamer en eetkamer, deze zijn doorgebroken waardoor u een hele ruime leefruimte krijgt met een gezellige zithoek en deur naar de achtertuin. Op het kopste eind is de keuken met nog de originele broodoven, en een achterdeur naar buiten. Verder is er een badkamer met douche en apart toilet op de begane grond.

Op de boven verdieping zijn twee ruime slaapkamers en een tweede badkamer met douche en toilet en een ruime overloop wat nu als bureau dient.

Het geheel heeft dubbel glas en wordt verwarmd door een open haard en elektrische bijverwarming, er is echter een tweede schoorsteen dus heeft de mogelijkheid om nog een houtkachel te plaatsen. Het dak is vernieuwd en is geheel geïsoleerd.

Tegenover het woonhuis staat de oude watermolen (360m²) waar nog de oude elementen bewaard zijn.

Dit geheel heeft buiten de ruimte beneden nog twee verdiepingen en heeft dus de mogelijkheid om dit te verbouwen voor chambre de hôtes of twee ruime individuele appartementen. Er is al begonnen met verbouwen.

Ook hier is het dak vernieuwd en geïsoleerd .

Op het terrein van 5757 m2 staat ook nog een schuurtje voor opslag van haardhout met een overkapping die ideaal is voor een buitenkeuken en overdekt terras . Het terrein is een deel tuin met bomen en verder is het weiland.

Het huis ligt niet aan de weg , maar heeft een lange eigen oprit langs het waterbassin van de molen.

Het geheel ligt vlakbij het kasteel van Ainay le Vieil , en grenst aan het kanaal de Berry met een prachtige wandel en fiets route erlangs.

Een ideaal object om toeristisch iets moois op te zetten.